کانال تلگرام نورمجرد
نور مجرد > پیشنهاد علامه طهرانی به حضرت آیت الله خمینی نسبت به تعبیر «اسلام زن را از مزایای اجتماعی محروم کرده»

پیشنهاد علامه طهرانی به حضرت آیت الله خمینی نسبت به تعبیر «اسلام زن را از مزایای اجتماعی محروم کرده»

نویسنده: حضرت علامه آیةالله حسینی طهرانی قدّس‌سرّه

منبع: وظيفه فرد مسلمان در احياى حكومت اسلام، ص ۲۵

فهرست
  • ↓۱- پیشنهاد علامه طهرانی به حضرت آیة الله خمینی نسبت به تعبیر «اسلام زن را از مزاياى اجتماعى محروم كرده»

پیشنهاد علامه طهرانی به حضرت آیة الله خمینی نسبت به تعبیر «اسلام زن را از مزاياى اجتماعى محروم كرده»

در اين مدّتى كه مذاكره از همين تصويب نامه انجمن‌هاى ايالتى و ولايتى بود، آية الله خمينى اعلاميّه هايى مى‌دادند كه در طهران مخفيانه منتشر مى‌شد؛ ولى رفقاى ما در اوّلين فرصت آنها را بدست مى‌آوردند و بدست ما مى‌رساندند.

اين اعلاميّه‌ها خيلى خيلى خوب بود؛ امّا بعضى از مطالب در آنها مى‌آمد كه به نظر بى اشكال نبود، مثلًا در يكى از آن اعلاميه‌ها آمده بود: اسلام زن را از مزاياى اجتماعى محروم كرده، و نبايد در كارهاى اجتماعى دخالت كند و أمثال اينها بعد اين اعلاميه‌ها را كه كنار درب دانشگاه مى‌زدند، اين جوانان دانشگاهى از حزب معاندين مى‌آمدند كنار اين جمله مى‌نوشتند: زن مساوى است با سگ، يعنى اعلاميه مفادش اين است.

بنده يك كاغذ خيلى مفصّل براى ايشان نوشتم كه: زن در اسلام مقام بزرگى دارد. و خودتان هم معتقديد و مى‌دانيد تعبير به اينكه، اسلام زن را محروم كرده است، صحيح نيست. شما بايد بگوئيد: اسلام به زن حقّ داده است حجاب حق زن است، يعنى اسلام به زن اجازه داده تا حجاب داشته باشد، و صورت خود را از مرد نامحرم بپوشاند، نه اينكه حقّ أوليّه زن بى حجابى است؛ و اسلام كه گفته حجاب داشته باشد؛ خواسته است او را از حقّش منع كند.

همچنين خانه دارى و تربيت اولاد و تنظيم امر منزل، و در سايه نشستن، اين حقّ اوّليه زن است كه خدا به زن داده است. و با آن ظرافت و لطافت و احساسات و وظائف مادرى كه مهمترين و اساسى‌ترين وظيفه اوست، او را امر نكرده كه از منزل بيرون برو و كار كن، آهنگرى كن، جهاد كن، بلكه گفته مردها بروند و آن كارها سنگين را انجام دهند تا زن به حقّ خودش برسد.

پس نبايد بگوئيم: اسلام زن را منع كرده و محروم كرده از اين كه برود در بيرون كار كند. و در گيرودارها و مخاصمات و زد و خوردها شركت كند، ما بايد بگوئيم كه: اسلام به زن اين حق را داده است تا در خانه بنشيند و كارهاى مناسب خلقت خودش را انجام دهد؛ و واقع مطلب هم همين است.

وليكن از همين اختلاف تعبير، سوء استفاده مى‌كنند، و مى‌گويند: بنابراين حالا كه اسلام ما را منع كرده پس برويم سراغ يك دين ديگر كه منع نكرده باشد ما را؛ تمام اين دخترهاى دانشگاهى يك چنين اعلاميه‌اى دستشان بود كه اسلام زن را منع كرده است. لذا مى‌گفتند: اى آقا! اسلام مال مرتجعين است؛ مال كهنه‌پرست هاست؛ ما برويم سراغ يك كسى كه ما را منع نكرده باشد. چرا اين تعبير را نكنيم كه: اسلام به زن حقّ اوّليّه‌اش را برگردانده است؟ از آن به بعد ديگر اعلاميه‌هاى آية الله خمينى تغيير كرد و در هيچيك از آنها نظير اين جهات ديده نمى‌شد.